Over Horn

Het kleine, rustige kerkdorp Horn (in het Limburgs: Häor) heeft een rijke geschiedenis. Dit zie je terug in de gebouwen in en rondom het dorp.  Horn ligt tussen de bossen, de Maas en het boerenland. Aan de ene kant vind je natuurgebieden als de Beegderheide en het Leudal, aan de andere kant van het dorp vind je de Maas en de Maasplassen. Je kunt heerlijk wandelen in een rustige en veilige omgeving.

Horn kent een rijk verenigingsleven. Zo is er onder andere een handboogclub, zijn er twee harmonieën en ook een toneelclub. De ligging van Horn is vlakbij Roermond, erg handig dus!  Er zijn in dit dorp veel gezinswoningen in zowel de huur- als koopsector.

Wat is er te doen in Horn? 

Kasteel Horn is een van de oudste intacte middeleeuwse ringmuur burchten in Nederland. Er is bovendien een prachtige kasteeltuin waar je heerlijk kunt wandelen.

Voor de dagelijkse boodschappen is er een echte dorpswinkel, met bezorgservice. En er worden regelmatig feesten georganiseerd in De Postkoets. 

Horn heeft als enige woonkern in de gemeente Leudal een scoutingvereniging. Sinds 1968 vind je hier de Robert Kennedy Groep Horn.

Over huren bij Wonen Zuid  

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart