Over Neer

Neer (limburgs: Naer) is een rustig dorp rond een kerk in Midden-Limburg. Het maakt deel uit van de gemeente Leudal. De ligging van het dorp is aan de Maas, pal tussen Roermond en Venlo. 

Neer heeft een paar toeristische pareltjes, zoals de bierbrouwerij, het klooster Keizerbosch en de oude Friedesse watermolen, midden in het dorp. Een bezoek aan het historische dorpscentrum met de imposante kerk en fraaie historische panden en geveltjes is een aanrader. Het motto van Neer is dan ook Gaer noa Naer (‘Graag naar Neer’).

Wat is er te doen in Neer?

In de omgeving van het dorp kun je onder meer genieten van de prachtige vergezichten over de Maas en de Neerbeek. Daarnaast is Neer bekend om het windmolenpark aan de rand van het dorp.

Kinderen tot twaalf jaar oud kunnen terecht op de brede school in Neer. Deze heet 'De Hoepel' en huisvest verder KDV en BSO 'Tante Pollewop', peuterspeelzaal 'Sjanulke' en basisschool 'De Kwir'.

Over huren bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart