Over Roggel

Roggel is een knus en rustiek kerkdorp in de gemeente Leudal. Het staat bekend als aantrekkelijk en gastvrij, waar altijd wel iets te beleven valt. De bewoners zijn actief en er zijn veel terugkerende evenementen in dit gezellige dorp. 

Roggel ligt in de vallei van de Roggelse Beek. Het dorp kent een groot winkelaanbod in het centrum en is daarmee een centraal punt voor de omgeving. De busverbindingen met de regio zijn daarom uitstekend, ook met de grotere plaatsen in de regio.

Wat is er te doen in Roggel? 

De Sint Petrusmolen uit 1901 is een mooie bezienswaardigheid. Het bewerken van koren is de hoofdfunctie van deze molen. Ook de Sint-Petruskerk is  het bezoeken waard. Deze kerk stamt al uit de 15e eeuw. 

In Roggel vind je recreatiepark de Leistert. Een groot vakantiepark: vijfsterren camping en bungalowpark in één.

Er wordt van alles georganiseerd in Roggel. De kerstsessie bijvoorbeeld door Jongerenwerkgroep Roggel en "Energy" organiseert maandelijks de jeugddisco. KinderVakantieWerk Roggel organiseert elk jaar in de zomervakantie de KVW-weken met een divers programma voor de kinderen uit de omgeving: onder andere toneel, sport, excursies en speurtochten

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart