Over Beegden

Beegden is een klein, landelijk gelegen kerkdorp in de gemeente Maasgouw. In het dorp vind je een mooie combinatie tussen nieuwbouw en oude, gerenoveerde dorpsboerderijen. Het resultaat is een harmonieus en gezellig straatbeeld.

Beegden heeft een prachtige natuur, zowel op het land als het water. Het dorp ligt nog net niet in de Maas. Aan de andere kant van het dorp vind je de Lange Vlieter, een recreatieplas. Je kunt je dus voorstellen dat er in Beegden en omstreken genoeg te doen is aan watersport en -recreatie. Als je liever je voeten droog houdt kun je altijd een wandeling maken in natuurgebied de Beegderheide.

Aan de overkant van de Maas ligt Roermond op je te wachten. In minder dan een kwartier ben je er met de auto. Overigens is er ook een goede busverbinding met de stad en het centrum. 

Wat is er te doen in Beegden? 

In Beegden heb je enkele winkels zoals een bakker, een groente- en fruitzaak, een bloemenzaak en een drogisterij. Vlakbij ligt de kern Heel, waar het aanbod aan winkels en voorzieningen nog ruimer is.

In gemeenschapshuis ’t Leuke organiseren allerlei verenigingen verschillende activiteiten. Bovendien is er ook inloop en dagopvang voor senioren. Naast het gemeenschapshuis ligt de basisschool. 

Jaarlijks wordt het evenement The Local Market georganiseerd. Dit is een gezellige, intieme markt met leuke workshops en activiteiten voor kinderen, terwijl kleine ondernemers zich met allerhandelei kraampjes richten op vintage, lifestyle, handmade en fashion.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart