Over Heel

Heel is een kerkdorp in Midden-Limburg dat samen met zijn kleine broertje Panheel bijna helemaal ingesloten is door water. Aan de ene kant van het dorp vind je de Boschmolenplas en de Lange Vlieter, aan de andere kant de Maas en de Maasplassen. 

Je bent in Heel en Panheel dus omgeven door water en natuur, waar je je op allerlei manieren kunt ontspannen en vermaken. En als je de Maas oversteekt ben je zo in Roermond. Hier kun je gebruik maken van de levendigheid en voorzieningen die een stad met zich meebrengt.

Bovendien liggen Heel en Panheel zo ongeveer naast de A2 en de N273. De  hele provincie (en de rest van het land) zijn dus goed en gemakkelijk bereikbaar.

Wat is er te doen in Heel? 

Heel heeft een ruim aantal winkelvoorzieningen waaronder een supermarkt, een slager, een drogisterij en een bloemenzaak. Ook zijn er verschillende restaurants. Daarnaast is er een Bredeschool en heeft Heel een kinderboerderij met een kleine speeltuin en een wandelpark. Heel ligt in een mooie, groene omgeving, waar  je volop kunt wandelen of fietsen.  

De Boschmolenplas is een gezellig recreatiepark met vakantiebungalows te midden van het water. In Panheel vind je evenementenlocatie Funbeach met twee beachclubs en een klein strandje. Je krijgt hier het ultieme zomergevoel met veel toffe (water)activiteiten voor jong en oud.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Nieuws uit de wijk

Kaart