Over Wessem

Wessem is het laatste kleine stadje aan de Maas voor de Belgische grens. Het landelijke karakter van het oude centrum is kenmerkend voor Wessem. Aan het stadsgezicht is bescherming toegewezen, omdat een groot deel van de oude bebouwing bewaard is gebleven. Een plek vol historie dus.

De kern van Wessem met zijn vele oude straatjes en woningen maakt het dorp uniek. Daarnaast speelt het water een grote rol in de stad, er is zelfs een jachthaven. De gemeente gaat de Prins Mauritshaven omvormen tot een nautische boulevard, gericht op verschillende aspecten van de watersport.

De ligging van Wessem is fijn, direct aan de A2 en hiermee dus goed bereikbaar. Hierdoor zijn steden als Roermond, Sittard en Maastricht gemakkelijk te bereizen.

Wat is er te doen in Wessem? 

Wessem heeft onder andere een winkel voor dagelijkse levensbehoeften, een bakkerij en een woninginrichtingszaak. Natuurlijk zijn er ook cafés en restaurants. Daarnaast is het verenigingsleven in Wessem  erg actief. Zo is er onder andere een tafeltennisvereniging en een schutterij. 

Wessem kent een aantal bijzondere plekken. Bijvoorbeeld  de gotische St. Medarduskerk, het Heilig Hartbeeld, het voormalige gemeentehuis uit 1860 en het natuurgebied Meggelveld dat ontstaan is rond de kleiputten van de oude steenfabrieken.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart