Over Leveroy

In Leivere, zoals je Leveroy op zijn Limburgs noemt, woon je heerlijk rustig. Het dorp ligt in natuurgebied De Schone Peel. Over typische landweggetjes loop je zo de natuur en het bos in. Leveroy is een klein kerkdorp in de schaduw van Nederweert, met ongeveer 1000 inwoners.

Een dorp waarin iedereen zich thuis voelt; zowel ouderen die er voor de rust komen, als jonge gezinnen met kinderen die de ruimte opzoeken van  het glooiende Limburgse plattelland. 

Leveroy ligt gunstig ten opzichte van belangrijke Limburgse wegen, waardoor Roermond, Weert en Eindhoven gemakkelijk te bereiken zijn. Heb je zelf geen auto? Dan is Weert (en daarmee het station) goed te bereiken met de bus. 

Waarom is het leuk om in Leveroy te wonen? 

Midden in het dorp ligt het altijd gezellige café "Oad Leivere". En op het kerkplein is wekelijks een rijdende cafetaria en viskar te vinden. In het  nabijgelegen dorp Heythuysen (gemeente Leudal), slechts twee kilometer verderop, vind je meer voorzieningen. 

Tot de bezienswaardigheden van het dorp rekenen de trotse dorpelingen hun Sint-Barbarakerk. Hier kun je op zondag vanzelfsprekend de mis bijwonen. De kerk is gebouwd in 1949. Aan de kerklaan staat een boerderij waarvan een belangrijk deel sinds 1768 overeind is gebleven.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de dorpscultuur heeft Leveroy een rijk verenigings- en sportleven.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart