Levensloopbestendig en duurzaam wonen op De Donderberg

Testimonial

“Eigenlijk had ik helemaal geen verhuisplannen”, vertelt Tiny. “Ik woonde graag op mijn flat in de Olieslagersstraat. Toen ik hoorde dat er op de Saturnusstraat zeer energiezuinige woningen kwamen, was ik wel meteen nieuwsgierig. Christel, mijn jongste dochter is heel milieubewust. Door haar ben ik meer gaan nadenken over duurzaamheid. Ik eet nu bijvoorbeeld minder vlees en ik ben mijn afval gaan scheiden. Verder kon ik er in de flat niet zoveel mee. Je hebt daar blokverwarming en die kun je aan óf uit zetten, daar kun je zelf weinig aan regelen. In deze zeer energiezuinige woningen zit een luchtwarmtepomp en vloerverwarming. Daardoor zijn deze huizen ’s winters warm en ’s zomers koel. Omdat ik reuma heb, is het heel fijn dat ik nu zelf de temperatuur in huis kan bepalen.”

Zelf energie opwekken
Op Tiny’s huis liggen 19 zonnepanelen. Tiny: “Daarmee is mijn huis zelfvoorzienend. De zonnepanelen produceren genoeg energie voor mijn elektriciteitsgebruik. Wat over is, wordt aan het elektriciteitsnet geleverd. Via een monitor kan ik precies in de gaten houden hoeveel energie er wordt opgewekt én wat ik zelf verbruik.”

Helemaal naar de zin
Tiny heeft het helemaal naar haar zin op de Saturnusstraat. Tiny: “Ik heb een heel mooi huis en een eigen tuintje. De winkels zijn dichtbij én ik woon bij mijn oudste dochter en haar zoontje in de straat. En dat allemaal in mijn eigen, vertrouwde wijk!’