Over Asenray

Het dorp Asenray ligt in het landelijke buitengebied tussen Roermond en de Duitse grens. Het is een hechte, kleine gemeenschap waar mensen elkaar goed kennen. Het dorp ligt als het ware in de luwte van de stad, maar niet ver van de A73 waardoor de verbinding met de rest van de provincie en het land goed is.
De bevolking van Asenray bestaat voor het grootste gedeelte uit gezinnen met kinderen.

Waarom is het leuk om in Asenray te wonen? 

Het groene en landelijke karakter van Asenray is uniek: je woont in de stad, maar het voelt als een dorp. Ideaal dus. De winkels in het centrum van Roermond liggen binnen handbereik en ook de grotere bedrijven zoals Intratuin, Aldi en Lidl zijn goed bereikbaar. 

De woningen in het dorp zijn over het algemeen ruim en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Bovendien is er in de wijk sprake van grote saamhorigheid, een echt burengevoel. Je kunt er dus op rekenen dat je in Asenray veilig en kindvriendelijk woont.

Wat is er te doen in Asenray?

De Maasnielderbeek stroomt langs het dorp en even verderop, naar het noordoosten bevindt zich het Lusenkamp-’t Veen, een uitgestrekt natuurgebied waar je een stuk van het Pieterpad kunt wandelen. In het centrum van het dorp ligt gemeenschapshuis De Duup.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart