Over De Kemp

De Kemp is een groene en open volkswijk ten zuiden van de stad Roermond. Er wonen veel gezinnen met kinderen in de wijk. Dankzij het fijne leefklimaat in de Kemp blijven de meeste mensen hier lang wonen: maar liefst een gemiddelde woonduur van 17 jaar.

De afgelopen jaren heeft Wonen Zuid samen met de gemeente Roermond en bewoners de Kemp al grondig vernieuwd. Woningen, straten en pleinen zijn gerenoveerd, maar er zijn ook woningen gesloopt waar nieuwbouw voor in de plaats is gekomen. In 2004 is er in De Kemp een nieuw, kleinschalig winkelcentrum gerealiseerd, met daarboven appartementen.

Wonen Zuid heeft een groot deel van de woningen in de Kemp in bezit. Het aanbod bestaat voornamelijk uit traditionele gezinswoningen en een redelijk aantal diverse appartementen met lift. Verder zijn er ook nog beneden- en bovenwoningen te vinden in de wijk.

De wijk wordt ten oosten begrensd door de IJzeren Rijn en ten zuiden door de Roertunnel van de A73. In de wijkvisie wordt een onderverdeling gemaakt van 5 buurten: de RFC buurt, ABC buurt (ten oosten), het centrum, Kemp Zuid en Kemp West.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.
Wat is er te doen in de Kemp? 

Centraal in de wijk en bovendien mooi in het groen staat een prachtig monumentaal pand. Dit pand deed vroeger dienst als jongensschool van de Kemp en is nu in gebruik als Wijkaccommodatie "Het Trefpunt”. De wijk beschikt verder over een klein winkelgebied. ‘’t Mozaïek’ is een brede school en ook zijn er plannen voor een nieuwe moskee. Verder is er een supermarkt, een frituur en een chinees restaurant.

Nieuws uit de wijk

Kaart