Over Donderberg

De kleurrijke gezinswijk Donderberg heeft zijn ogen op de toekomst gericht. Er is een grote verscheidenheid aan riante woningen en appartementen, een open, groene buitenruimte waar de kinderen kunnen spelen en een goede variatie aan voorzieningen. Een wijk waar mensen van allerlei (culturele) achtergronden bij elkaar komen in een gezellige smeltkroes.

Investeren in de toekomst
De wijk Donderberg bestaat uit vier buurten: de Componistenbuurt, de Vliegeniersbuurt, de Kastelenbuurt en de Sterrenberg. In de wijk staan 3099 woningen die gebouwd zijn tussen 1945 en 1960. Wij hebben ruim 1.500 woningen in de wijk. Daarom vinden we het belangrijk te investeren in de herontwikkeling en het vergroten van de leefbaarheid van de wijk. Dit doen we samen met bewoners, de gemeente Roermond, Wonen Limburg en de provincie Limburg. 

Een wijk waar iedereen zich thuis voelt
De transformatie vindt voornamelijk plaats in de Componistenbuurt en in de Sterrenberg. Sinds de start van de wijkontwikkeling hebben we in de Componistenbuurt 228 woningen gerenoveerd. Hier staan voor de komende jaren nog sloop van 10 woningen en vervangende nieuwbouw van 8 woningen gepland. In de Sterrenberg zijn inmiddels 132 woningen gerenoveerd. Ook werden 30 woningen gesloopt en vervangen door 7 gezinswoningen en 24 nultreden woningen - waarvan 7 zeer energiezuinige woningen. Allemaal in de sociale huur. Op dit moment is er een renovatie van 131 woningen in uitvoering. Voor de komende jaren staat de aanpak van nog ongeveer 240 woningen op de planning. 

Weten wat er al gebeurd is en nog gaat gebeuren?
In Voila Magazine (bijlage bij Dagblad de Limburger) staat een artikel over de wijkontwikkeling. En in onze podcast hoor je wijkregisseur Dominique Spierings in gesprek met mevrouw Smeets, een trotse bewoner van de wijk. Daarnaast is het laatste nieuws te lezen op de eigen website van de Donderberg of volg De Donderberg op Facebook of Instagram

Waarom is het leuk om in Donderberg  te wonen? 

De Donderberg heeft haar eigen multiculturele winkelcentrum met twee supermarkten en een variatie aan kleinere zaken. In de buurt van dit winkelcentrum vind je tandartsen, huisartsen en een apotheek.

In de wijk zijn ook diverse scholen: twee basisscholen, een middelbare school, een school voor middelbaar beroepsonderwijs en een instelling voor bijzonder onderwijs en zorg. 

Sport je graag alleen? Of liever samen? Het maakt niks uit. Je kunt je hier hoe dan ook prima uitleven. We zijn blij met ons spiksplinternieuwe Cruyff Court en beweegpark. Bovendien zijn er in de wijk allerlei mooie initiatieven te vinden: de gedeelde moestuin en kleinschalig wonen en werken.

Bijzonder is de aanwezigheid van Maximina, een centrum voor én door vrouwen opgezet. Om elkaar te ontmoeten, te ontwikkelen en te ontspannen.

Het maakt niet uit wat je achtergrond of leeftijd is. Iedereen kan hier ontspannen, ontmoeten, spelen of de handen uit de mouwen te steken. Ook zijn er leuke evenementen in de wijk, zoals de jaarlijkse Koningsmarkt, waar mensen uit de hele regio naar toe komen. 

Welke buurten zijn er in Donderberg ?

De Componistenbuurt kenmerkt zich door een combinatie van hoogbouwflats en gezinswoningen, voornamelijk huurwoningen.

De Vliegeniersbuurt kenmerkt zich door de combinatie van hoogbouwflats en gezinswoningen. Hier vind je een mix van koop en huur.

De Sterrenberg kenmerkt zich voornamelijk door (grote) gezinswoningen, met name in de huursector.

De Kastelenbuurt kenmerkt zich met gezinswoningen in de koopsector en een seniorencomplex in de huursector.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Testimonial

Nieuws uit de wijk

Kaart