Over Herten

Herten is het forensendorp van Roermond. Het is dorp is prachtig gelegen aan de Maasplassen. Aan de ene kant is het dorp praktisch vastgegroeid aan de stad (het oosten). Aan de andere kant van het dorp vind je Ool en de Oolderplas. Ten noorden van het dorp stroomt de Maas.

Dankzij de luxe woningen, waarvan het merendeel koopwoningen zijn, de jachthaven en de winkels wordt Herten ook wel Monaco aan de Maas genoemd. Hier vind je vooral eengezinswoningen.  In vergelijking met andere buurten wonen er veel jonge gezinnen en starters in Herten.

Binnen vijf minuten ben je in de binnenstad van Roermond, waar je veel voorzieningen vindt. Je woont dichtbij het water, en de wijk is rustig en kindvriendelijk. Een vereniging van bewoners organiseert vaak leuke activiteiten voor jong en oud. Daarnaast is de A73 goed bereikbaar vanuit de wijk. 

Wat is er te doen in Herten? 

Er zijn onder andere twee basisscholen, een supermarkt, gezondheidscentrum, sportschool en enkele jachthavens in Herten. Daarnaast kent de wijk een rijk verenigingsleven. 

Er worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd op het Julianaplein bij de kerk. De wijk heeft zelfs een klein strandje met surfschool, waar ook activiteiten worden georganiseerd. Herten zelf kent veel winkels en voorzieningen.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart