Over Hoogvonderen

Hoogvonderen is rustige woonwijk uit de jaren ‘70 en ‘80. De wijk is opgebouwd in samenwerking met Wonen Zuid. Toekomstige bewoners konden destijds hun mening en wensen aangeven. Op basis hiervan is er een plan opgesteld met verschillende woningtypes zoals eengezinswoningen, woningen voor alleenstaanden en appartementen.

Het is in Hoogvonderen groen en kindvriendelijk. Er zijn veel speeltuintjes en bovendien heeft het een eigen basisschool. De wijk ligt in het oosten van Roermond en bevindt zich tussen vier belangrijke wegen: de Donderbergweg, de Koninginnelaan, de Oranjelaan en de Sint Wirosingel. Sinds enkele jaren is er een wijkteam actief om de wijk een frisse impuls te geven.

De ligging is erg fijn: je bevindt je op loopafstand van de Donderberg en je kan daar gebruik maken van de vele voorzieningen. Daarnaast zijn zowel de A73 als de A2 goed te bereiken en ben je in een oogwenk in het centrum van Roermond of het Retail Center.

Wat is er te doen in Hoogvonderen?

Het gemeenschapshuis ‘De Vlonder’ is opgezet voor diverse activiteiten en is bedoeld om de bewoners te steunen. Met een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en twee basisscholen wordt er in Hoogvonderen goed aan de kleintjes (en hun ouders) gedacht.

Bij ‘de Keuninklikke’ zingen ze graag, het is de oudste harmonie van Nederland. En er is natuurlijk een carnavalsvereniging: ‘de Haofgengers’. Voor de liefhebbers van de winterse feestdagen wordt er elk jaar een kerstmarkt georganiseerd.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart