Over Kapel in 't Zand

De Roer en weilanden in je achtertuin, wat wil je nog meer? De Kapel  - Kapel in ‘t Zand en Muggenbroek is in al zijn groene rust een heerlijke wijk om te wonen. Het is dan ook niet gek dat het een van de meest geliefde wijken van Roermond is. Er wonen mensen van alle leeftijden, veelal gezinnen. Dit zie je terug in de speelmogelijkheden die er zijn voor kinderen.

Als je in De Kapel woont bevind je je op loopafstand van het centrum van Roermond. Bovendien vind je aan de Kapellerlaan goede busverbindingen met Roermond en de verdere omgeving. Deze straat is met zijn prachtige bomen en statige oude panden een prachtige toegangspoort van de wijk.

Wat is er te doen in Kapel in ‘t Zand? 

Naast de ideale ligging is de wijk ook ontzettend gezellig. In de buurt Kapel in 't Zand vind je kleine ondernemingen: een klein buurtwinkeltje, café’s, een frituur, een kapper en ga zo verder. Er is ook een Italiaans restaurant waar je je in de zomer voor even in Italië waant.

Aan de Kapel is een zorgteam gevestigd, waar je met allerlei (gezondheids)vragen terecht kan. Met de Synergieschool is er een geheel gerenoveerde en goed aangeschreven basisschool in de Kapel. Op het Schoolpad is een wijkhuis gelegen waar verschillende activiteiten worden aangeboden

De kapel in 't Zand is een bekend bedevaartsoord. Pelgrims komen van heinde en verre. In de zomermaanden worden in het Kruiswegpark Heilige Missen gehouden in de open lucht.  Achter de Kapel en de Kapellerlaan vind je wandelpaden en bankjes om te ontspannen en te genieten van de natuur aan de roer.

Over huren bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart