Over Kitskensberg

Deze kleine maar zeer geliefde en rustige wijk ligt aan de rand van Roermond. Enerzijds omgeven door groen, anderzijds gelegen aan een groot industrieterrein. 

In deze wijk vind je een combinatie van eengezinswoningen en appartementen. Een groot aantal van de woningen in deze wijk zijn verkocht. Sindsdien is er een goede mix van huur- en koopwoningen in Kitskensberg. 

Iedereen uit de omgeving kent Kitskensberg vooral door de speeltuin. Speeltuin Kitskensberg beslaat maar liefst 6 hectare grond. Al generaties lang komen mensen uit Roermond en omgeving met hun kroost naar deze speeltuin.

Wat is er te doen in Kitskensberg-Heide? 

De wijk bevindt zich op loop- en fietsafstand van alle winkel- en zorgvoorzieningen in de naastgelegen wijken de Kemp en de Donderberg. In de wijk zelf liggen leuke, kleine speelplaatsen, waar de kinderen graag spelen, Op de grens met de wijk de Kemp bevindt zich een groot sportveld.

Aan de andere kant van de Keulsebaan is de bekende speeltuin Kitskensberg gelegen en vind je voetbalvereniging EMS. Je kunt er ook wandelen in het Nonnenbos.

Op het industrieterrein in de wijk liggen bedrijven als Rockwool en UPS die voor ontzettend veel werkgelegenheid zorgen. Tenslotte ben je snel op de oprit van de A73 en het natuurgebied de Meinweg.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart