Over Leeuwen

Leeuwen is een kerkdorp in de gemeente Roermond, waar je in alle rust woont. Het is een hechte gemeenschap waar mensen elkaar kennen en helpen als het nodig is. Leeuwen ligt tegen het natuurgebied de Vuilbemden aan, dat onlangs geheel opnieuw is ingericht.

Leeuwen kent nog niet veel voorzieningen, maar Roermond ligt op een steenworp afstand. Ook ben je zo in de Outlet en het Retailpark. De rest van de provincie (en Nederland) zijn gemakkelijk te bereizen, door gunstige ligging ten opzichte van de A73. Er zijn 2 basisscholen in Leeuwen en diverse speeltuintjes voor kinderen. 

Wat is er te doen in Leeuwen? 

Leeuwen is een fijn dorp met een hechte gemeenschap. Zo is er bijvoorbeeld de voetbalclub, die ook in de omringende dorpen een goede reputatie heeft. Bovendien kun je in Leeuwen heerlijk ontspannen aan het water.

De kinderopvang is gevestigd op een bijzondere plek: in de oude kerk van Leeuwen. Op het grote plein in Leeuwen worden veel activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een Kerstmarkt.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart