Over Maasniel

Het dorp Maasniel is in 1959 is toegevoegd aan de gemeente Roermond. De buurt heeft nog steeds een dorps karakter. Er is bijvoorbeeld geen hoogbouw. Er zijn wel veel voorzieningen, net zoals in  de aangrenzende buurten.  De combinatie van het dorpse karakter en de aanwezigheid van voorzieningen maakt Maasniel voor veel mensen een ideale wijk om te wonen.

In Maasniel vindt je veel woningen in een karakteristieke stijl (jaren ‘3o). Een aanzienlijk deel hiervan zijn eengezinswoning, en overigens ook koopwoningen. Bovendien is de bevolking van Maasniel wat ouder dan in de omliggende wijken en buurten. De meeste mensen die in Maasniel wonen zijn namelijk tussen de 45 en de 65 jaar.

Neel is Neel, Neel blief Neel. Dat is de typische spreuk voor deze wijk. Een mooie weergave van de eigenheid van deze buurt binnen het grotere geheel van Roermond. 

Wat is er te doen in Maasniel?

In deze buurt zijn veel voorzieningen, zoals de grote sportschool "Dennemarken" met onder andere fitness, een zwembad, een sauna en tennisbanen. In de wijk vind je ook veel winkels zoals een supermarkt, de kleinschalige boekhandel "de kleine tovenaar", een bloemenzaak, een groentezaak en nog veel meer.

Maasniel kent ook een rijk verenigingsleven met o.a. de schutterij, scouting en diverse carnavalsverenigingen. In Roermond, dus vlakbij, vind je ook de grote retail boulevard met supermarkten en woonwinkels. 

Mooie plekken om te bezoeken zijn onder andere de St. Laurentiuskerk, kasteel de Thooren en het Sint Luciaklooster. Op de website van WijzijnMaasniel vind je veel informatie en de agenda van de verschillende activiteiten die worden georganiseerd in Maasniel. Ook is er een gratis digitale krant van de wijk: Neel-Mail.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Het Witte Dorp

Direct na de Tweede Wereldoorlog werden in de wijk Maasniel in Roermond 66 eengezins noodwoningen gebouwd. Vanwege hun witte buitenkant kregen ze de naam het ‘Witte Dorp’. In de loop der jaren hebben we deze woningen diverse keren (van binnen en buiten) gerenoveerd, hierdoor verdween het witte uiterlijk. Uiteindelijk bleek sloop toch de beste oplossing en werden de woningen afgebroken. Hiervoor in de plaats kwamen 33 eengezins woningen en 32 levensloopbestendige woningen. De nieuwe woningen zijn in 2020 opgeleverd. Ter gelegenheid daarvan is een mooie film gemaakt over het Witte Dorp vroeger en nu. 

Kaart