Over Tegelarijeveld

De wijk Tegelarijeveld is in de jaren ’60 ontstaan door de uitbreiding van Maasniel. De wijk is genoemd naar het rijksmonument kasteel de Tegelarije. De wijk is groen en rustig, tegelijkertijd ben je niet ver van de stad Roermond en zijn er ook in naburige wijken genoeg voorzieningen waar je gebruik van kunt maken.

In de wijk vind je een mix van eengezinswoningen en appartementen in de huur- en koopsector. Wonen Zuid kijkt naar mogelijkheden om de woningen in de wijk duurzamer te maken. Zo overwegen wij de aanleg van een duurzaam warmtenet om duurzame energie op te wekken.

Er zijn relatief veel eenpersoonshuishoudens in het Tegelarijeveld en de mensen die hier wonen zijn in de meeste gevallen tussen 35 en 55 jaar.

Wat is er te doen in Tegelarijeveld? 

In de wijk liggen enkele winkels zoals een snackbar en een halal winkel. Ook is er een speeltuin en zijn er voldoende parkeergelegenheden. Vlakbij de wijk bevindt zich het Outletcentrum, het Retailpark, bedrijventerrein Broekhin en diverse winkels in de wijk Maasniel.

Net over de grens met de wijk Maasniel ligt er een basisschool. Er zijn diverse scholen voor voortgezet onderwijs in de aangrenzende wijken. De A73 is goed bereikbaar en het station ligt op iets meer dan 2 kilometer afstand. Verder is er een busverbinding met de stad.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart