Over Het Vrijveld

‘T Vrijveld is een buurt die grenst aan de noordkant van het centrum van Roermond met het treinspoor als scheidslijn. De wijk is een mix van verschillende woningen, variërend van nieuwe, luxe appartementen aan de kant van het spoor tot de fraaie wederopbouwarchitectuur (Sybold van Ravesteyn) van een complex met 307 appartementen dat wordt gerenoveerd tot grote eengezinswoningen met de authentieke architectuur uit de jaren 20.

Opvallend in Vrijveld is het relatief hoge aantal bewoners in de leefdtijdscategorie 25 tot 45 jaar. Je vindt ze hier in alle soorten en maten: eenpersoonshuishoudens, starters en jonge gezinnen. Mogelijk heeft dat er iets mee te maken dat er in de wijk Vrijveld relatief veel meergezinswoningen zijn.

Wat is er te doen in Vrijveld? 

De wijk heeft een basisschool en diverse kinderopvanglocaties. Via de stationstunnel ben je snel in het centrum van Roermond . Daar kun je gebruik maken van de vele voorzieningen die de stad rijk is. Natuurlijk zijn er ook een aantal winkels in de wijk zelf. 

Vrijveld heeft een actieve buurtvereniging. Om de mensen uit de buurt bij elkaar te brengen organiseren zij regelmatig mooie activiteiten. Een bijpassende Facebookpagina maakt het gevoel van saamhorigheid in deze fijne wijk compleet.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart