Over Houthem - Sint Gerlach

Het kerkdorp Houthem ligt in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het dorpje  is omsloten door bosrijk gebied. Zo grenst het aan natuurreservaat Ingendael. Naast de vele historische panden die het dorp rijk is, is Kasteel Sint Gerlach, met zijn prachtige kasteeltuinen een van de hoogtepunten.

Houthem ligt op kleine afstand van Valkenburg (2,5 kilometer) en Meersen (4 kilometer), waar je terecht kunt voor een divers aanbod aan dingen om te doen. Ook kun je daar terecht voor je dagelijkse boodschappen.

Maastricht en Heerlen zijn vanuit Houthem goed te bereiken. Elk half uur vertrekt een trein vanaf station Houthem. Bovendien is er ook een busverbinding (Arriva).

Wat is er te doen in Houthem?

Voor je dagelijkse boodschappen ben je aangewezen op het nabijgelegen Valkenburg of Meerssen. In gemeenschapshuis De Holle Eik kun je terecht voor gezelligheid en leuke activiteiten. Houthem heeft een eigen voetbalvereniging en er zijn tennisbanen te vinden.

Bijzonder is het gebouw waarin Adelante Kindervallei is gehuisvest. Dit gebouw is ontworpen door bekende kunstenaar Hundertwasser in zijn kenmerkende stijl.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart