Over Schin op Geul

Het kerkdorp Schin op Geul behoort tot de gemeente Valkenburg aan de Geul. Schin op Geul dankt zijn naam aan de rivier die door het dorp stroomt. Prachtig gelegen aan het water en omgeven door natuur, kun je hier heerlijk wandelen over een van de vele routes die de omgeving rijk is. Bovendien zijn er rondom Schin op Geul een aantal mooie uitzichten over het  Limburgse heuvelland.

Schin op Geul heeft niet zo veel eigen voorzieningen, maar Valkenburg ligt op slechts 5 kilometer afstand. Valkenburg is goed te bereiken met de bus en bovendien heeft Schin op Geul zijn eigen treinstationnetje aan de lijn Heerlen-Maastricht.

Wat is er te doen in Schin op Geul?

Schin op Geul heeft veel horeca gelegenheden en voor de eerste levensbehoeften is er een bakker. Deze heeft een gevarieerd assortiment van het hoogst noodzakelijke. Voor de grote boodschappen moet je naar het nabijgelegen Valkenburg

Schin op Geul heeft een gemeenschapshuis (‘T Geboew) en een rijk verenigingsleven. In het dorp vind je een huisarts en een fysiotherapeut voor de inwoners. Voor de sportievelingen in Schin op Geul is er de plaatselijke voetbalvereniging.

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart