Over Sibbe

Het kerkdorp Sibbe ligt in de gemeente Valkenburg aan de Geul, op de rand van het plateau van Margraten. Het is een rustig dorp in het Limburgse heuvelland.

Sibbe heeft geen treinstation of doorgaande busverbinding,  al kun je wel gebruik maken van de buurtbus. Bovendien ben je zo in het centrum van Valkenburg (2 kilometer) en van daaruit kun je wél gebruik maken van trein- en busverbindingen met bijvoorbeeld Heerlen en Maastricht.

Wat bijzonder is aan Sibbe is de Sibbergroeve, de enige mergelgroeve in Limburg die nog in werking is. Het gebruik van mergel zie je ook terug in de historische gebouwen waar Sibbe rijk aan is: het Sibberhuuske, de kerk en boerderijen.
 

Wat is er te doen in Sibbe?

Misschien is Sibbe wel het meest bekend van de Sibbergrubbe. De slingerende holle weg die zijn roem te danken heeft aan de Amstel Gold Race.

Sibbe heeft een rijk verenigingsleven. Voor je dagelijkse boodschappen ga je naar Valkenburg, dat gelukkig niet ver van Sibbe ligt. Wel heeft Sibbe zijn eigen basisschool. Verder vind je in Sibbe een voetbalvereniging.
 

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart