Over Valkenburg

Het centrum van Valkenburg is al meer dan 135 jaar een toeristische trekpleister. Niet alleen de culturele bezienswaardigheden lokken mensen van dichtbij en ver af naar de stad, ook de vele evenementen trekken jaarlijks steeds meer bezoekers. Bovendien zijn er ontelbare eet- en drinkgelegenheden in het middeleeuwse centrum te vinden. Een terrasje pakken in Valkenburg is een geliefde bezigheid van de inwoners én mensen uit de omgeving. Valkenburg, met z’n historische uitstraling, gezellige drukte en omgeven door heuvels, geeft je direct een vakantiegevoel. Het wordt niet voor niets de toeristische parel van het zuiden genoemd.  

Het historisch centrum, het winkelgebied en ook het Walramplein hebben de afgelopen jaren een fikse facelift ondergaan. De gemeente Valkenburg heeft nu ook plannen om het Berkelplein fors op te knappen.  

In het centrum van Valkenburg heeft Wonen Zuid diverse wooncomplexen voor 55-plussers en een aantal gezinswoningen. Een van de toppers is het relatief nieuwe wooncomplex aan de Wethouder Paulssenlaan. Vanaf dit mooie gebouw sta je zo midden in de gezellige winkelstraten, maar ben je ook in een mum van tijd in een van de prachtige wandelgebieden rondom Valkenburg. Aan de rand van het centrum, in de wijken Broekhem Zuid/Noord en Hekerbeek, liggen veelal gezinswoningen. 
 

Wat is er te doen in het centrum van Valkenburg?

Het centrum van Valkenburg is een trekpleister voor jong en oud. Naast het gezellige uitgaansleven zijn er diverse recreatiemogelijkheden. Denk aan het sprookjesbos of het pretpark, je kunt rodelen of biken door een van de ondergrondse gangenstelsels. Daarnaast is het winkelaanbod in Valkenburg  uitgebreid. Winkelketens en authentieke boetieks vullen elkaar uitstekend aan. Doe je het liever rustig aan? Dan is wellness center Thermae 2000 voor jou waarschijnlijk de ideale plek. En vind je in Valkenburg toch niet wat je zoekt? Dan ben je zo in Heerlen of Maastricht. Valkenburg ligt dichtbij de A79. Bovendien is het openbaar vervoer hier prima geregeld. 
De evenementen die in Valkenburg worden georganiseerd trekken vanuit het hele land bezoekers. Of het nu gaat om de aftrap van carnaval, Pop on top, het muziekfestival boven aan De Cauberg, de beroemde Amstel Gold Race of de internationale Kerststad Valkenburg. Ze zijn allemaal even sfeervol.

 

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Nieuws uit de wijk

Geen nieuws beschikbaar.

Kaart