22 september 2021leestijd: 2 min

Feest op Area M

 

Na 5 jaar samen ontwikkelen, ontwerpen en bouwen vond op 25 september de feestelijke oplevering op van Area-M plaats. En zoals gebruikelijk bij Area-M organiseerden de bewoners dit zelf, samen met Wonen Zuid en alle betrokkenen. Zij kregen het podium en vertelden over hun ervaringen tijdens het project.  Ook lieten zij de aanwezigen kennismaken met het leven op Area-M en hun talenten door diverse demonstraties van kunst en muziek. 

Area-M werd symbolisch geopend met een duurzame onthulling: een #insectenhotel in de gemeenschappelijke binnentuin. Ook werd een tijdscapsule met wensen van en door de bewoners begraven. Samen met alle betrokken proostten we op de community en een nieuw begin voor Area-M. 

Trots
Area-M is een bijzondere wijk. Bewoners denken al mee vanaf dat er een leeg terrein was en we hen vroegen: hoe wil jij hier wonen? Nu staat Area-M er. Het is echt een buurt van de bewoners zelf geworden. En de bewoners zijn dan ook trots op hun woning en wijk. Dat vertellen zij ook graag zelf. Bewoner Errol: “Mensen die hier wonen kiezen bewust voor deze manier van samen leven. Dat je hier contact hebt met je medebewoners en er samen iets moois van moet maken. Daarom ben ik zo blij met Area-M. Van mij mogen dit soort projecten veel vaker gerealiseerd worden.” Leer hier het hele verhaal van Errol.

Ook Wonen Zuid is trots op het resultaat. Directeur Harold Lardinois: “Deze manier van werken heeft ons veel geleerd voor de toekomst. We hebben gezien dat samen met bewoners de mooiste en beste ideeën ontstaan. De inbreng van bewoners heeft er toe geleid dat we een beter plan hebben kunnen ontwikkelen en woningen hebben kunnen realiseren waar mensen nu en ook straks graag willen wonen.”

De bouwfase zit erop. Het is tijd om te genieten van de woning en de buurt waaraan de Area- M bewoners zelf hebben meegewerkt.