Over Roermondse Veld

In Roermondse Veld kent iedereen elkaar. Deze fijne Roermondse volkswijk is al meer dan 100 jaar oud. Het is mooi om te zien hoe jong en oud hier samen wonen en leven. Het is dan ook vaak gezellig en knus in deze wijk. 

Daarnaast zijn er veel speeltuinen voor jongeren van verschillende leeftijden. De wijk ligt ook op loopafstand van het centrum. Je woont met andere woorden centraal en bent goed bereikbaar.

Wonen Zuid ontwikkelt aan de rand van de wijk in samenwerking met de (toekomstige) bewoners het kleinschalige woonproject Area-M. Bij dit project ligt de nadruk op de waarden die belangrijk zijn voor Wonen Zuid: collectief samen wonen en werken, met oog voor de individuele ruimte en wensen van de bewoners.

Wat is er te doen in Roermondse Veld? 

De wijk grenst aan het centrum van Roermond, maar beschikt ook zelf over een aantal voorzieningen. Aan de Hendriklaan vind je vele winkeltjes en ondernemingen, zoals een supermarkt en een kapper. Aan de ene rand van de wijk vind je het gloednieuwe ziekenhuis en aan de andere kant is de levendige en bruisende wijkaccommodatie de Velderie. 

Over huren bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart