Over Roermond Centrum

Wonen Zuid is de grootste aanbieder van sociale huurwoningen in het centrum van Roermond. Het woningaanbod bestaat voornamelijk uit laagbouw en appartementen met lift en is met name gelegen in de buurten Voorstad Sint-Jacob en het Hammerveld en de binnenstad. Een relatief klein deel van de woningen bestaat uit traditionele eengezinswoningen.

De binnenstad is het echte centrum van de stad en wordt begrensd door de singels. Hier zijn veel monumentale panden te vinden, en er zijn ook veel grote appartementencomplexen. De buurt Voorstad St. Jacob wordt gescheiden van het centrum door de Roer. Deze buurt grenst aan de jachthaven, waar je rustig aan het water kunt zitten.

Langs de rivieren Roer en Maas vind je veel nieuwe appartementen. Roerdelta is de nieuwe uitbreidingswijk van Roermond, met als middelpunt de ECI cultuurfabriek. In het westen grenst de wijk aan de bebouwing van kerkdorp Herten en in het oosten vindt men Kasteel Hattem.

Waarom is het leuk om in het centrum te wonen? 

Wonen in het centrum is levendig, er gebeurt altijd wat. In de binnenstad wonen jong en oud door elkaar heen en met elkaar samen. Je profiteert hier van alle gemakken en voorzieningen die een stad te bieden heeft. Denk aan gezellige eettentjes, café’s, de bioscoop en dat alles op loopafstand.

Roermond is zeer goed bereikbaar met de auto via de A73 en er is een NS station.

Wat is er te doen in het centrum van Roermond?  

Roermond is een bruisende winkelstad. In de monumentale panden die de binnenstad rijk is is een ruim winkelaanbod te vinden. Bijvoorbeeld in het verlengde van de gezellige markt (Varkensmarkt en Steenweg) en de winkelpassage Roercenter met onder andere een supermarkt.. Er is bovendien een goede verbinding tussen de winkels in het centrum en het Designer Outlet Center net buiten de stad.

Ook op cultureel gebied is er genoeg te doen. Zo zijn er het Theaterhotel de Oranjerie en de ECI cultuurfabriek (buurt Roerdelta) met daarin het poppodium 'De azijnfabriek'. 

Over huren bij Wonen Zuid 

Wonen Zuid is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg. Zoek je een sociale, betaalbare huurwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag om jouw woonwensen te realiseren. Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan gratis en eenvoudig in via Thuis in Limburg en reageer op ons woningaanbod.

Kaart