30 maart 2023leestijd: 2 min

Doe je mee? Zaaien in plaats van maaien

 

Help je mee om een thuis voor insecten te maken?

Rondom onze wooncomplexen hebben we nogal wat groen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Een groot deel daarvan bestaat uit gras en met groeizaam weer moet dat vaak gemaaid worden. Uit onderzoek wordt duidelijk dat dit helemaal niet goed is voor insectensoorten zoals vlinders, bijen, hommels en lieveheersbeestjes.

En dat is ook niet goed voor ons. Als er bijvoorbeeld geen hommels en wilde bijen zouden zijn, dan hebben wij veel minder soorten fruit en groente in de winkel liggen. Daarom willen we daar iets aan doen. Zaaien in plaats van maaien. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Bij wijze van proef willen we bij een aantal van onze complexen, een deel van het gras niet meer maaien, maar de grond inzaaien met kruidenmengsels en bloemzaden. En misschien ook een insectenhotel plaatsen.

We zijn op zoek naar bewonersgroepen die mee willen doen met ons experiment ‘zaaien in plaats van maaien’. We zorgen er overigens voor dat we delen gras uitkiezen die ver genoeg af liggen van balkons of bestrating.

Spreekt jou dit aan? Bespreek het dan met je medebewoners en dan horen we heel graag van jullie. We willen graag nog dit jaar starten.

Wil je eerst meer weten of ben je al overtuigd van dit leuke plan? Neem dan contact op met onze collega Michel Brauns. Je kunt hem bereiken via ons algemene telefoonnummer  088 6653 653 of je stuurt een mail naar [email protected] t.a.v. Michel Brauns.