Materialenmarktplaats voor sloopmateriaal woningen in Maasniel

Publicatiedatum: 12-06-2019

Energiezuinig bouwen en wonen wordt steeds belangrijker. Daar dragen wij aan bij door onze bestaande woningen te verbeteren en door onze nieuwe woningen energiezuinig en duurzaam te bouwen. En waar het kan gaan we een stap verder. Bijvoorbeeld door duurzaam te slopen en de materialen te hergebruiken. 

In de wijk Maasniel in Roermond slopen wij 66 woningen op duurzame wijze
Deze woningen maken plaats voor 65 nieuwe, energiezuinige woningen binnen de sociale huursector. De sloop wordt uitgevoerd onder begeleiding van het bedrijf Re Use Materials. Stap voor stap worden materialen uit de woningen gedemonteerd. Het fijne werk wordt eerst gedaan. Dus eerst worden alle materialen uit de woningen verwijderd die nog kunnen worden hergebruikt. Pas daarna wordt gestart met het grovere werk.

De bruikbare materialen worden op een materialenmarktplaats aangeboden 
Op het door Re Use Materials ontwikkelde digitale platform worden de materialen verkocht aan buurtbewoners, maar ook aan andere ge├»nteresseerden. Zo is vorige week nog iemand blij gemaakt met een keukenblok en een ander met zonnepanelen, die op deze manier weer een tweede leven krijgen. Maar ook het grove materiaal krijgt een herbestemming. Zo worden bakstenen bijvoorbeeld hergebruikt bij bestrating. Feitelijk blijft er geen enkel materiaal onbenut. 

De materialenmarktplaats wordt op 20 juni gesloten
Wij starten in september met de bouw van de nieuwe woningen en verwachten in september 2020 gereed te zijn. 

Wilt u meer informatie over de sloop of over de nieuw te bouwen woningen? Neem dan contact op met onze wijkregisseur Monique Claessen via 088 66 53 653. 
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden