Prettige samenwerking Wonen Zuid en Maximus op gebied van leefbaarheid

Publicatiedatum: 13-08-2019

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten prettig kunnen wonen en leven. Dat buurten en wijken veilig zijn. Leefbaarheid staat dan ook hoog op onze agenda. Daarom kijken wij steeds naar wat nodig is om die leefbaarheid op peil te houden. Zo worden er bijvoorbeeld doordachte keuzes gemaakt voor renovatie of nieuwbouw.

De 96 portieketage woningen aan het Treebeekplein in Brunssum zijn onderdeel van een herstructureringsproject
De woningen die afgelopen periode vrij kwamen, werden niet meer opnieuw verhuurd. Maar een leegstaande woning draagt niet bij aan de leefbaarheid. Daarom hebben wij de hulp ingeroepen van Maximus Vastgoedbeheer. Dit bedrijf plaatst, na een goede screening, tijdelijke bewoners in leegstaande woningen. Een win-win situatie: de woningen blijven bewoond totdat de nieuwbouw van de sociale huurwoningen start en mensen zonder woning hebben tijdelijk onderdak. In de periode van juli 2018 tot 12 augustus 2019 hebben bewoners van Maximus in de te slopen woningen gewoond.

Leegstandsbeheer stopt, sloopwerkzaamheden starten
Op 12 augustus was de sleuteloverdracht van alle sleutels naar Wonen Zuid en het sloopbedrijf Heezen Limburg. Dit was tevens de start van het officiƫle slooptraject dat tot december 2019 gaat duren.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden