Week van de Duurzaamheid: sociaal duurzaam

Publicatiedatum: 12-10-2018

Wij vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen aan energiebesparing en duurzaamheid. Daarom investeren wij de komende jaren € 45 miljoen extra hierin. Dit bedrag komt nog bovenop de al geplande investeringen in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.  Duurzaamheid zien wij vooral als middel om de woonlasten voor onze huurders betaalbaar te houden. 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Daarom besteden wij deze week iedere dag aandacht aan dit thema. Vandaag: sociaal duurzaam.

Consuminderhuis Molenberg Heerlen
De wijk Molenberg in Heerlen is verrijkt met een Consuminderhuis (een dependance van Stichting Consuminderhuis Parkstad). Het is gevestigd in het oude kantoor van Wonen Zuid aan de Jacob van Maerlantstraat. We zijn er trots op de stichting een onderdak te kunnen bieden. Want ook dat is een bijdrage leveren aan duurzaamheid!

De doelgroepen van de stichting zijn vaak minima, mensen die langdurig van een sociale uitkering moeten rondkomen en mensen met schulden. Zij krijgen kledingpasjes waarmee gratis goede hergebruikte of nieuwe kleding, schoenen, linnengoed, gordijnen en speelgoed kan worden meegenomen. Ook worden hier workshops georganiseerd op het vlak van zelfvoorzienend leven. Denk aan handwerken, gezond en betaalbaar koken en groente telen. Het is een waardevolle aanwinst voor de wijk; zo zijn er bijvoorbeeld al heel wat mensen aan een interieur geholpen.

Weggeefmarkt 307
Samen met de bewoners en Huurdersvereniging Op het Zuiden organiseerden we een weggeefmarkt bij het complex ‘307’ in de Roermondse wijk het Vrijveld. Bij de marktkraampjes konden mensen spullen uitzoeken of eigen spullen weggeven. Daarnaast was het voor de bewoners ook een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden