Week van de Duurzaamheid: Toepassing Mijnwater Marcellus- en Tacitusstraat Heerlen

Publicatiedatum: 07-10-2019

Deze week is de Week van de Duurzaamheid. Een thema dat ook bij Wonen Zuid hoog op de agenda staat. De laatste jaren zetten we hier steeds meer op in. Dit gaat van duurzaam slopen, bouwen en verduurzamen van bestaande woningen tot huurders informeren over bewust omgaan met energie. De belangrijkste drijfveren voor Wonen Zuid zijn meer wooncomfort en lagere energielasten voor haar klanten. Maar uiteraard is het ook belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan ons milieu.

Aan de Marcellus- en Tacitusstraat in Heerlen renoveren we 94 appartementen met als doel ze energiezuiniger te maken. 
Dit wordt met name bereikt door betere dak- en gevelisolatie en nieuwe kozijnen met HR++ glas. Bovendien komen zonnepanelen op het dak waarmee de stroom voor de algemene ruimtes wordt opgewekt. 

De woningen worden volledig gasloos
Warmte en warm tapwater worden dus op een andere manier geleverd. Wonen Zuid heeft gekozen voor een samenwerking met Mijnwater b.v. Het grondwater uit de gangen van de mijnen wordt na onderzoek gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen, woningen en kantoren. Echter, de aansluiting van mijnwater op bestaande bouw wordt voor het eerst toegepast bij de Marcellus- en Tacitussstraat. 
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden